Tervehdys!

 

Olen tässä jo pidemmän aikaa, ehkä reilut kymmenen vuotta, suunnitellut, että jossain vaiheessa pitäisi tehdä omat kotisivut. Tämän kymmenen vuoden aikana olen useamman kerran tarttunut näppäimistöön ja alkanut tehdä sivuja, mutten ole saanut oikein mitään aikaiseksi.

 

Syitä tähän saamattomuuteen on ollut useita. Ensinnäkään ei ole ollut hirvittävän paljon sellaista kerrottavaa, minkä haluaisi laittaa kaiken kansan ihmeteltäväksi (olettaen, että tänne ylipäänsä kukaan löytää). Toinen syy on tietysti se, että ystävissä ja tutuissa on useita innokkaita kotisivujen ja blogien pitäjiä, joiden tuotokset ovat myös sisällöllisesti niin hienoja, että rima omalle tuottamiselle on noussut liian korkealle. Tässä vaiheessa täytyykin lähettää terveisiä muun muassa San Diegon suuntaan Pasille ja Piialle innokkaasta bloggaamisesta (ruokakuvat tosin pitäisi kieltää) sekä Jyrkille Kajaaniin, jonka itse ohjelmoitu mobiilikuvagalleria on kerrassaan verraton tapa menemisen dokumentointiin!

 

Niin, omat aikaisemmat sivut ovatkin yleensä jääneet joulukortin tai "uudet sivut ovat työnalla"-ilmoituksen tasolle. Nyt ajattelin kuitenkin limbota henkisten rimojen alitse, olla välittämättä sisällön tasosta ja alkaa suoltaa jonkinlaista sisältöä. Sivuilla ajattelin kertoilla erityisesti meidän projekteistamme, joita on tällä hetkellä käynnissä ainakin kolme.

 

 

Piha

 

Pihasuunnitelma, josta näkyy vesivärivedosta taustakuvana, tehtiin noin kolme kolme vuotta sitten. Insinöörinäkin olen tajunnut kuvaa katsomalla, että toteuttamiseen menee aikaa enemmän kuin viikko. Näin ollen olen aina keväällä alkanut puhua, että pihatyöt aloitetaan vuoden kuluttua keväällä. Tähän kevääseen saakka tämä onkin toiminut oikein moitteitta, mutta nyt tänä keväänä (2010) olin pakotettu ryhtymään tositoimiin. Tämän projektin kehittymistä voi seurata linkin "Piha" alta.

 

Kasvihuone

 

Kasvihuone ei oikeastaan ole erillinen projekti, vaan pihaprojektin alaprojekti. Kyseessä on kuitenkin sen verran mittava ja hankala rakennusprojekti, että ajattelin pitää tämän projektin hitaan kiiruhtamisen erillään varsinaisesta pihaprojektista. Ennen varsinaiselle sivulle siirtymistä täytyy todeta, että on olemassa kasvihuoneita - ja kasvihuoneita. Tämä meidän tekeleemme kuuluu näistä kategorioista toiseen ;-)

 

Pelletti

 

Jokainen, joka tuntee minut tai Satun, on varmasti joskus kuullut valitusta toimimattomasta pellettilämmityksestä. Kamelin selkä taittui lopullisesti vuoden 2010 tammikuun pitkän (ja pelletin suhteen toimimattoman) pakkasjakson aikana, minkä seurauksena otimme yhteyttä kaikkiin alueen pellettipoltintoimittajiin tarkoituksena päivittää poltin uudempaan ja sitä myöten parempaan versioon.

 

Ilmeisesti myös lämmitysjärjestelmiä myyvät laitetoimittajat ovat huomanneet, että pelletin asentaminen vanhaan taloon ei ole aivan mutkaton juttu. Niinpä emme saaneet polttimen uusimisesta kuin yhden asiallisen tarjouksen, eikä sekään kokonaisuutena vaikuttanut erityisen hyvälle.

 

Näin sitten tilanteen pakottamana eräänä kylmänä helmikuisena aamuna mietimme, että mitä lämmityksen kanssa nyt tehdään: liitytäänkö kaukolämpöverkkoon, tilataanko ilmalämpöpumppu vai aletaan kairata lämmintä maasta? Jossain vaiheessa tulin sanoneeksi, että tuollaisen toimivan järjestelmän tekokaan ei nyt olisi mitenkään mahdoton homma, ja näinpä projektilistalle päätyi myös pellettilämmityksen toteuttaminen. Ei nyt aivan tuossa laajuudessaan kuitenkaan, vanha PSP-Groupin tekemä pellettipoltin toimii projektille hyvänä aihiona ja kaikki veden lämmityksestä eteenpäin toimii aivan vanhalta pohjalta.

 

 

Siinäpä sitä on projektia ja seurattavaa kerrakseen :-) Päivittelemme Satun kanssa sivustoa sitä mukaa kuin kirjoiteltavaa tulee, ja yritämme laittaa tietoa päivityksistä näkyville tänne pääsivulle jollain tapaa. Sivuston ilme saattaa muutenkin aina satunnaisesti vaihdella, koska myös kotisivujen pitäminen on eräänlainen testiprojekti. Sivusto kun on kokonaisuudessaan toteutettu Mainostoimisto Hiotun ja Excim Softwaren kehittämällä Mugi-julkaisujärjestelmällä ja ajatus oli, että testailen samalla aina uusien versioiden toimintaa ja ominaisuuksia tämän sivuston kautta :-)

 

Ai niin. Toistaiseksi joudutte vain lukemaan, sillä laitan vieraskirjat yms. ominaisuudet paikalleen vasta myöhemmin.