Jotain näkyvää

(12.09.2010)


Taustoja ..

 

Täytyypä aloittaa toteamalla, että kyllä aika rientää nopeasti! Muutimme tänne rintamamiestaloomme vuoden 2005 syksyllä. Alunperin ostimme talon mukana noin 1200 neliöisen tontin, ja talon myynyt perikunta yritti kaupitella tontin toista puolta erikseen erään nimeltä mainitsemattoman kiinteistövälittäjän kautta.

 

Seurasimme ensimmäisen vuoden jännittyneinä, kuinka välittäjä käytti ihmisiä tuossa (käytännössä) meidän takapihallamme. Ja myikin tontin - pariinkin kertaan. Joka kerta kaupat kuitenkin syystä tai toisesta peruuntuivat, ja lopulta seuraavana kesänä perikunta riitautui kiinteistövälittäjän kanssa niin että meille tarjoutui oiva tilaisuus ostaa loppuosa hieman alkuperäistä pyyntiä kohtuullisemmalla hinnalla. Näin tonttimme kasvoi kesän 2006 aikana nykyiseen kokoonsa, ja piakkoin oston jälkeen tilasimme paikalle konsultin juttelemaan kanssamme, mitä pihalle oikein kannattaisi tehdä.

 

Mainittu konsultti oli jääliläinen Jaana Erkinjuntti, joka oli tehnyt aikaisemmin pihasuunnitelman Haukiputaalla asuville ystävillemme Markolle ja Jonnalle. Kiertelimme Jaanan kanssa ympäri pihaa kameran kanssa useamman tunnin ajan, jutustellen samalla siitä millaisen pihan oikeastaan haluaisimme. Parin iteraatiokierroksen jälkeen sitten saimme suunnitelman, saman josta osa näkyy tällä hetkellä taustakuvanakin.

 

Tämän jälkeen pihaprojekti nukahti ruususen uneen, herätäkseen uudelleen henkiin tänä kesänä. Täytyy tunnustaa, että Satu on kyllä joka kevät (ja kesä) ottanut asian esille ja jotain pientä on tehtykin, mutta työkiireisiin / sisällä tehtäviin remontteihin / laiskuuteen vedoten pihanlaitto on aina jäänyt.

 

Kunnes tosiaan tänä kesänä tekosyitä ei löytynyt, ja hihat käärittiin.