Savut otettuKytkentätestaukset aloitettu oikealla raudalla. Ja lopetettu myös.


No niin, pellettipolttimen rakentelu on vihdoin saatu kunnialla käyntiin. Ei vaiskaan, aivan kunnialla se ei tapahtunut, eikä aivan tänään.

 

Vaan eilen, perjantaina. Otin asiakkaalta lainaan ihmelaite Barionetin, joka sisältää siis 4 analogiatuloa (A/D muunninta), kasan digitiaalilähtöjä sekä kaksi relettä verkkojännitettä varten. Alku menikin aivan hienosti, innoissani sain kytkettyä testilaudalla kattilanlämpötilan ja valovastuksen niin, että arvot näkyivät jo PC:n näytöllä, kunnes ..

 

Niin, softamiehiä ei pitäisi päästä tekemään kytkentöjä. Muokkailin analogiatulojen maan kytkentää, ja niinhän siinä kävi että savu pölähti. Tai varsinaisesti kyseessä ei ollut savu, vaan makeahko tuoksu, jonka jälkeen Barionet ei enää herännyt henkiin. Enkä edes vielä ehtinyt verkkovirtaa kytkemään ;-)

 

Hieman harmittaa, mutta sattuuhan tuota. Maanantaina pitääkin sitten laittaa kaksi Barionettiä tilaukseen, toinen asiakkaalle ja toinen itselle.

 

Mutta, vaikka hieman näyttikin tilanne jo huonolta, niin se oli positiivista, että arvot tulivat aivan oikein perille asti. Kyllä tuosta siis vielä hyvä tulee!

 

- Kari 21.08.2010 / 23:14