Barionet korjattu .. ja uusi tilattu
Vanhan korjaus

 

Onneksi on kavereita, jotka ymmärtävät enemmänkin sähkölaitteiden päälle. Barionet tosiaan lakkasi toimimasta viime perjantaina epämääräisen tuoksun siivittämänä, mutta onneksi mitään fataalia vahinkoa ei ollut päässyt syntymään.

 

Minulla oli aitiopaikka päästä seuraamaan, kuinka hajonnut sähkölaite saatetaan takaisin toimintakuntoon. Elektroniikka-guru Jarkki, joka on lupautunut pellettiprojektin kummisedäksi, otti Barionetin tutkinnan alle, eikä aikaakaan kun vika oli löydetty ja korjattu. Mikroskoopilla katseltiin ensin, löytyykö mistään palojälkiä, ja kun ei löytynyt, niin seuraavaksi alettiin tarkastaa suojadiodit ja jännitesyötön häiriösuojaukset. Ja sieltähän se syyllinen löytyi, filtteri oli kärähtänyt. Älkää kysykö minulta mitä se tarkoittaa, mutta onneksi tämä suodatin oli selvästi ihan tarpeeton, sillä laite alkoi toimia kun tilalle laitettiin hyppylankaa ;-)

 

Tässä siis ensimmäinen opetus Barionettiin liittyen: Kannattaa olla varovainen, ettei analogiatulon maakarva pääse hipaisemaan jännitesyötön maakarvaan ;-)

 

Uuden tilausta

 

Tähän asti on selvitty laina-Barionetilla, mutta nyt on laitettu aivan omakin tilaukseen. Tämä oma tosin menee asiakkaalle, ja minä jatkan räppilankaviritetyllä versiolla :-) 

 

Selvittelin yhden illan verran, mistä tilaus kannattaa tehdä. Päädyin lopulta käyttämään pohjois-amerikkalaista verkkokauppaa ja bulvaania (ei venäläisen bolvan sanan alkuperäisessä tolvana-merkityksessä). Säästöä hankinnalle, huomioiden myös ALVit ja tullit, tulee vajaat 100 euroa verrattuna Eurooppalaisiin hintoihin. Joku olisi kuvitellut, että Sveitsiläisen tuotteen saa halvimmalla Europaasta, mutta ei .. takuuaikakin näytti olevan Jenkeissä vuoden enemmän kuin täällä.

 

Tuon 100 euroa voisi sijoittaa vaikkapa veikkaukseen, jonka kuulin käynnistyneen juuri San Diegon suunnalla. Siellä lyödään nimittäin kovasti vetoa meneekö marras- vai joulukuulle, ennenkuin meillä on tilattu kaukolämpöputki ;-)