KylmäharjoitteluaBarionetti on ollut matkalla Amerikasta Ouluun reilun viikon verran. Oletettavasti se saapuu perille ensi viikon alkupuolta, ja sitä odotellessa oli hyvää aikaa hioa "kytkennät" valmiiksi :-)


Kytkennät siis .. köh köh ;-) Noh, täytyy ottaa huomioon että nyt on kyseessä protolaite, todellisen elektroniikan rakentelu alkaa sitten kun kaikki on kertaalleen saatu toimimaan ja tiedetään, että talo lämpenee ensi talvena :-) Ja kaikki vaativat osiot tulevat muutenkin sisäänrakennettuna Barionetin kautta ;-) Mutta tällä lähdetään liikkeelle, s'il vous plaît :-)

 

 

012.jpg (Pellettikytkennät #1)

 

Tässä vaativassa kytkennässä on siis mukana pari yksinkertaista vastusten sarjaankytkentää, joiden ylitse mitataan valovastuksen ja lämpövastuksen resistanssien muutoksia. 

 

Ja hyvinhän tuo tuntuu toimivan, yleismittarin mukaan ainakin :-) Valovastukselle säätö menee ihan mukavasti niin, että kirkas-pimeä vaihtelee välillä 0-5 volttia, sen sijaan kattilan lämpötilalle ei tule aivan yhtä selkeää jakoa. Lämpötilan sillä kuitenkin pystyy mittamaan noin asteen tarkkuudella, joten saa riittää.