Hakemukset jätetty (muokattu 2010-08-25)Perjantai 13. Todennäköisesti hyvä päivä käydä jättämässä kasvihuoneen rakennuslupahakemus :-)


Kasvihuoneen byrokratiapuoli otti tänään ison harppauksen eteenpäin, kun kävimme Satun kanssa viemässä rakennuslupapaperit rakennusvirastoon.

 

Lupa-asiaa tässä on hierottu jo pidemmän aikaa. Alunperin kun otettiin yhteyttä rakennusvirastoon, meille kerrottiin puhelimitse, että rakennsulupaa varten tarvitaan mm. kaupungin hyväksymä pääsuunnittelija, sähkösuunnittelija, julksivukuvat yms. Hieman tuntui liioittelulta kun kyseessä on pelkkä kasvihuone. Näinpä me otimme "sapluunamme" mukaan ja kävimme paikanpäällä kysymässä, että onko tosi että meidän täytyy tehdä sähkösuunnittelma, jos kasvihuoneen yhteen kulmaan tulee sähköpistoke. Tai että täytyykö meillä olla ulkopuolinen palkattu pääsuunnittelija, kun kyseessä on vain kasvihuone. Hieman siellä paikanpäällä keskustellessa sitten saatiin tolkkua asiaan, ja niinpä lopulta sovittiin, että hakemukseen tarvitaan vain rakennepiirrustukset, tarkat mitat, asemakaavakuva, kattorakenteen kuvaus ja lujuuslaskelmat. Ja ehkä jotain muutakin pientä. 

 

Niinpä härkää tartuttiin sarvista, ja Satu alkoi piirtää tarkempaa kuvaa siitä millainen kasvihuoneesta tulee. Tämähän tapahtui siten, että kaikista inventoiduista ikkunalaseista tehtiin piirto-ohjelmaan sapluunat, joita sitten sijoiteltiin paikalleen. Ja kun ensimmäinen versio oli valmis, päätettiin, että tehdäänkin hieman suurempi pohja. Ja kun toinen versio oli valmis, päätettiin edelleen hieman suurentaa kokoa (8->12-24 m2). Ja kun tämä 24 neliön versio oli valmis huomattiin, että eihän tällä ikkunajaolla ole mahdollista tehdä tukirakenteita, joten kuvat piirrettiin jälleen kerran uudelleen, mutta nyt aika lailla lopulliseen muotoonsa :-)

 

Tässäpä hieman esimerkkikuvia, joita hakemukseen liitettiin.

 

Pohjapiirrustus, hyvin monimuotoinen kuten kuvasta näkyy :-)

 

003.jpg (Pohjapiirrustus)

 

 

 

Vanhojen ikkunoiden lisäksi varsinkin päädyissä on tarkoitus käyttää melko paljon lautaa. Tässä kuva päädystä, joka näkyy tielle. Toiseen suuntaan oleva pääty on metsää vasten, ja se on tarkoitus laudoittaa kokonaan.

 

 

004.jpg (Etupääty)

 

 

 

Sivuille tuleekin sitten enemmän ikkunaa. Molemmat sivut ovat samanlaiset, tukirakenne tehdään kakkosnelosesta ja kulmapalat nelosnelosesta. Kattoon tulevan valokatteen alle tulee kakkoskakkosta.

 

005.jpg (Sivukuva rakenteineen)

 

 

Etukäteen varoiteltiin, että kattorakenteet pitää miettiä ja mitoittaa tarkkaan. Hakemukseen laitettiin oheinen kuva maininnalla, että kattorakenteet tilataan oikein mitoitettuna suoraan tehtaalta.

 

 

006.jpg (Kattorakenne)

 

 

Saapa nähdä miten käy :-)