Byrokratia 1 - me 0Nyt tekisi mieli kirjoittaa mitä ajattelen, mutta laitetaan sordiino päälle ...


Rakennusvirastosta kirjoiteltiin seuraavasti:

 

Lupa on periaatteessa ok ja lupa saadaan käsiteltyä näillä piirustuksilla. Tarvitsen vain mitat rajoista eli mihin kohtaan kasvihuone (suurin piirtein) on tarkoitus rakentaa.

 

[tekstiä leikattu]

 


Rakennuslupaan tulee ehto, että teillä tulee olla rakennesuunnitelmat ja perustussuunnitelmat. Samoin teillä tulee olla rakennusalan ammattilainen vastaavana työnjohtajana. Koska rakennelma on noinkin suuri 4x6 m2, on pilarit ja palkit oikeasti mitoitettava, eikä niiden dimensioita voi heittää hatusta. Samoin jäykistys tulee varmentaa

 

 

[tekstiä leikattu]

 

.. voi antaa teille lisää neuvoja ja/tai suositella jotakin insinööriä/rakennusmestaria, joka voisi samalla toimia teidän vast.tj:na. Enkä laittaisi pahakseni, jos ko. henkilö olisi teillä nimettynä pääsuunnittelijaksikin.

 

 

Eli suomeksi sanottuna: suunnitelma ja piirrustukset on ok, mutta kasvihuone on sen verran vaativa rakennusprojekti, että sitä varten vaaditaan kaupungin hyväksymä vastaava työnjohtaja, pääsuunnittelija, rakennusmestari sekä lujuuslaskelmat seinistä ... 

 

Tästä kohtaa on poistettu pari valikoitua lausetta. Siistityssä versiossa täytyy vain todeta, että onko tässä enää mitään järkeä.

 

Koko kasvihuoneprojekti joutuu nyt vähän uuteen valoon. Ajatuksissa kun oli mukava rakennusprojekti, jossa tilanteen mukaan itse pähkäillen ja tarvittaessa apua kysellen mietitään toteutus siten, että saadaan kaikin puolin mahdollisimman hyvä lopputulos. Tämä rakennusviraston päätös puolestaan ajaa siihen suuntaan, että meidän pitää palkata tähän kaupungin hyväksymä rakennesuunnittelija tekemään seinien lujuuslaskelmat noin 50 kilon painoista kattoa varten, sekä vähintään valvoja ja rakennusmestari katsomaan miten rakennushommat etenee. 

 

Voi siis olla, että meillä onkin ensi kesänä pihalla kasvihuoneen sijasta uima-allas. Kuoppaa on nimittäin tullut kaivettua jo ainakin 20 kuutiometrin verran, eikä motivaatio ole kovinkaan korkealla lapioida maita takaisin. Toisaalta se kannattanee tehdä nopeasti, sillä ei taida olla kuin ajan kysymys milloin Oulussa joudutaan tekemään omalle pihalle maankäyttösuunnitelmat ja pyytämään lupa, mikäli maata on tarkoitus siirtää mönkijällä ja peräkärryllä.

 

Kele.