Jotain näkyvääKesä alkaa olla lopuillaan. Kovasti on pakerrettu, mutta välillä tuntuu että mitään näkyvää ei ole saatu aikaiseksi. Nyt kuitenkin on :-)


Kesä on tosiaan mennyt melkoista vauhtia. Tavoitteissa ja toiveissahan oli ehtiä tehdä vaikka ja mitä, mutta aivan ei ole suunnitelmissa pysytty. Yhtenä tehtävänä listallamme oli muun muassa siirtää pensaita pihatien varresta, poistaa pensaiden takana olevat ruusupensaat ja kääntää ja tasoitella koko pläntäre.

 

Jotta päästäisiin kartalle mistä puhutaan, niin näytetäänpä alue:

 

008.jpg (Takapihaa ennen pensaiden kaatoa)

 

Kuvassa näkyy vasemmalla pensaita, joista yksi (suurin) on jo ehditty leikata alaskin. Niiden takana on paljon ruusuja, vaikka kuvassa ne eivät ehkä oikein kunnolla näykään.

 

Ja sitten kun eräänä päivänä aurinko paistoi ja näytti sille, että nyt alkaa tapahtua, niin sattui välinerikko ja vanhan kunnon Belaruksen oikea eturengas ei enää suostunut täyttymään. Täyttämistä yritettiin kyllä monenlaisilla peleillä: normaalilla teollisuuskompressorilla, varakompressorilla ja lopulta myös pyörän pumpulla (niin, kunnollinen pyörän pumppu on täysin toimiva peli pienen eturenkaan täyttöön. Todistettavaksi se vaatii vain noin 150 pumppausliikettä ..). Todistusaineistoksi oheen on laitettu kuva varakompressorista tosi toimissa; virtansa tuo nappaa suoraan akusta, siihen saa palamaan hienon huomiovalon ja pienestä koostaan huolimatta siitä lähtee kunnioitettavan kova ääni!   

 

 

009.jpg (Belaruksen tyhjä rengas)

 

Kun kumi ei ottanut täyttyäkseen, niin eipä siinä ollut muuta tehtävissä kuin tilata uudet renkaat. Käytännössä vaihdosta vastasi veljeni Mikko, joka muutenkin ymmärtää tällaisten laitteiden päälle enemmän ;-) Alla olevassa kuvassa Belaruksen keula on päässyt pukille, uudet kumit ja vanhat vanteet on tässä vaiheessa viety rengasliikkeeseen yhdistettäväksi.

 

 

010.jpg (Belarus ilman eturengasta)

 

Ja niin renkaanvaihdon jälkeen, vihdoin ja viimein, kaikki oli valmista niihin tositoimiin, joita yrittelimme jo paria viikkoa aikaisemmin. Tällä kertaa laiterikoilta kuitenkin vältyttiin, ja piha saatiin näinkin edustavaan kuntoon!

 

011.jpg (Takapiha pensaiden poiston jälkeen)

 

Kuvassa näkyvä multa-alue on siis noin 400 neliöinen; sitä on ensin näkyviltä paikoilta jyrsitty jyrsimellä (kovasti kiitoksia Satun isälle), sen jälkeen traktorin edustalta on poistettu noin 20 pensasta mm. pimpinellaa (Rosa pimpinellifolia, synonyymi Rosa spinosissima), aluetta on möyritty traktorin kaivurilla ja irtojuuret on kerätty, pensaat ja juuret on viety kahdessa erässä kaatopaikalle ja lopulta vielä alue on tasoiteltu traktorin kauhalla.

 

Edellä mainittujen töiden yhteydessä myös siirrettiin 5 syreeniä, 4 pensasta karviaisia sekä yksi herukkapensas :-) Traktorilla jytyyttämisen jälkeen kyseiset pensaat käytiin hellästi peittelemässä kottikärryillä kuskatulla ruokamullalla, minkä jälkeen päälle laitettiin vielä vaalea sahanpurukerros ja sen päälle esteettisistä syistä tumma hakekerros. Tietysti istutukset vielä ympyröitiin pienillä kivi-istutuksilla ja lopuksi hurautettiin päälle vettä. Paljon. 

 

Tänään sunnuntaina oli tarkoitus päästä jatkamaan traktorihommia, mutta vesisateista johtuen päivä on mennytkin sisätiloissa.